13/3/2014
Državno prvenstvo
Foto: FBK Galaks

...upanje umira zadnje

Pred zadnjo tekmo rednega dela, ko Galaksovsi gostujemo na Vrhniki, pri zadnjeuvrščeni ekipi letošnje 1.SFL, FBC Borovnica Ž. Kljub temu, da so dekleta še brez osvojene točke pa iz tekme v tekmo dokazujejo, da pri tehničnem znanju floorballa presegajo marsikatero moško ekipo. A žal, za njih, je razlika v fizični moči prevelika in na koncu tekme to premaga v korist nasprotnikov. A kolikor jih poznamo, jim to volje do tekmovanja ne vzame in so v veliko primerih na koncu tekme celo boljše volje, kot njihovi nasprotniki. Kljub temu, da se nasprotniki veselijo dveh točk.

Kar se tiče naše ekipe; v nedeljo je potrebno iti na zmago. Ne samo na zmago. Treba bo odigrati resno in zavzeto tekmo in poiskusiti odigrati moštveno, kombinatorično. Poiskusiti odnesti nekaj od tekme in ne samo z individualno kvaliteto premagati dekleta. Priložnost na tekmi bi morali dobiti tudi igralci, ki med sezono niso dobivali velike minutaže.

Tekmo bosta sodila Luka Lavtar in Miran Likar.

Že pred koncem tekme bomo izvedeli, ali bo to za Galaksovce zadnja tekma sezone, ali se nam bo uspelo kvalificirati v polfinale 1.SFL. V primeru zmage JAWSa nad Borovnico B (gol razlika ni pomembna op.p.) v polfinale proti Insportu mladi napredujemo gorenjci, v nasprotnem primeru pa se bodo veselili Borovničani.